Cercar

Inici

La campanya de Nadal de la Policia Local de Palma posarā el focus en els controls de trānsit i a evitar aglomeracions

30 de novembre de 2021

La Policia Local de Palma posarā el focus en els controls de trānsit i en evitar aglomeracions

La Policia Local de Palma desenvoluparā la seva habitual campanya de Nadal entre el 9 de desembre i el 7 de gener amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats especials de les festes de Nadal, on se sol donar un augment considerable de l'activitat comercial i d'oci que repercuteix en una major mobilitat que afecta tant el trānsit com la seguretat ciutadana.

El servei es dividirā en dues grans ārees d'actuaciķ: la del control i la fluīdesa del trānsit i la de seguretat ciutadana i les aglomeracions. Així, hi haurā punts de control de trānsit en diferents punts estratčgics de la ciutat, que inclouen turismes, bicicletes i patinets; punts estātics de control de seguretat ciutadana, patrulles a peu i fins i tot hi participarā la Policia Muntada.

La primera tinenta de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, ha dit així mateix que el servei ordinari, que varia segons el torn i el dia, serā reforįat amb fins a 16 policies més a la zona centre i es tindrā especial presčncia a zones comercials.

La campanya de Nadal de la Policia Local de Palma també posarā l'accent principalment en els controls d'etilometria i els controls de velocitat en el torn d'horabaixa i nit.

Adrover ha recordat que el 2019 es varen registrar 4.590 accidents de trānsit i un total de 505 delictes contra la seguretat viāria. El 2020, les xifres baixen pel confinament derivat de l'estat d'alarma i es varen registrar 3.026 accidents de trānsit i 376 delictes contra la seguretat viāria. El 2021, fins a l'octubre, va haver-hi 2.872 accidents de trānsit i 474 delictes contra la seguretat viāria.

Aquesta campanya també posarā el focus en el control d'aglomeracions i tindrā en compte la normativa sanitāria canviant. "Ens hi continuarem adaptant, com hem fet en els dos últims anys per a vetlar per la salut de la ciutadania", ha dit Adrover, per a detallar que enguany en els dispositius covid, que es fan de manera conjunta amb el Govern i la Policia Nacional, s'han controlat 1.207 activitats, 23.152 persones i s'han posat un total de 4.226 actes de denúncia.

Data darrera modificaciķ: 30 de novembre de 2021

© Patronat Municipal de l'Habitatge - RIBA Avinguda de Gabriel Alomar 18. 07006 Palma (Illes Balears) Telčfon: 971 723284 - 971 710940 | Fax: 971 720815