Cercar

Inici

Un total de 714 taxistes reben 1.120 euros d'ajut per llicència per a pal·liar els efectes de la covid-19 en aquest sector

2 de desembre de 2021

TaxisAjudes

L'Ajuntament, a través de l'Àrea de Mobilitat Sostenible, atorga 800.000 euros al sector del taxi en ajudes per règim de concurrència no competitiva amb el resultat de 1.120 euros per cada titular de llicència

Hila: La pandèmia ha afectat els sectors econòmics de Palma. Com a ajuntament, i a diferència de l'anterior crisi, hem volgut estar al costat de les persones, de qui més ho ha necessitat. Un dels sectors específics al qual volguérem ajudar va ser el del taxi"

Dalmau: "El servei públic que prestaren els taxistes fou fonamental per a garantir desplaçaments als hospitals durant el confinament i com a Ajuntament hem estat sensibles a la situació que patiren"

Palma, 2 de desembre de 2021.- El batle de Palma, Jose Hila, juntament amb el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, i els representants de les patronals del taxi Associació Sindical d'Autònoms del Taxi, Gabriel Moragues; Agrupació Empresarial d'Autotaxis de Balears, Antonio Bauzà; Associació Balear d'Eurotaxi, Mateu Bordoy, i Taxis Pimem, Toni Cladera, han explicat avui a l'aparcament de Son Moix el resultat de la línia d'ajudes de 800.000 euros que l'Ajuntament ha concedit al sector del taxi.

El batle ha recordat la importància que han tingut aquestes ajudes per a molts de sectors econòmics. La pandèmia ha afectat els sectors econòmics de Palma. "Com a ajuntament, i a diferència de l'anterior crisi, hem volgut estar al costat de les persones, de qui més ho ha necessitat. Un dels sectors específics al qual volguérem ajudar va ser el del taxi. Volguérem estar al seu costat: servei públic essencial. Garantiren els desplaçaments als hospitals", ha dit.

Dalmau, per la seva banda, ha recordat que les ajudes han arribat al 61% del sector, que està integrat per 1.246 llicències, i els ha agraït el servei públic que prestà aquest sector durant la pandèmia. "El sector del taxi, durant l'any i mig de l'estat d'alarma, fou fonamental per a garantir el transport públic, especialment en situacions difícils i fent desplaçaments de malalts fins als hospitals durant el confinament. Des de l'Ajuntament som conscients que el sector ha patit pèrdues importants i per això vàrem habilitar aquesta línia d'ajudes que ara s'ha materialitzat", ha explicat el regidor.

Aquesta línia de subvencions s'emmarca en el conjunt d'ajudes que l'Ajuntament de Palma ha gestionat de forma directa per a pal·liar els efectes de la covid-19 entre diferents sectors com el del taxi, el del petit comerç i autònoms (a través de Palma Activa), els bons socials de Nadal (Participació Ciutadana) o la cultura.

Les subvencions del sector del taxi tenen per objectiu que els titulars de llicències d'autotaxi poguessin pal·liar les pèrdues provocades per les restriccions derivades de la pandèmia de la covid-19 en el termini comprès entre el 14 de març de 2020 i el 9 de maig de 2021.

Aquestes subvencions es tramitaren en règim de concurrència no competitiva, de forma que cada titular de llicència ha rebut la mateixa quantitat d'ajuda amb un mínim estipulat de 642 euros.

Finalment han optat a aquesta línia de subvencions un total de 766 titulars, dels quals 52 han estat exclosos perquè no complien les bases. Així, finalment, un total de 714 han resultat beneficiaris amb una ajuda atorgada per cada llicència de 1.120,44 euros.

Data darrera modificació: 3 de desembre de 2021

© Patronat Municipal de l'Habitatge - RIBA Avinguda de Gabriel Alomar 18. 07006 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971 723284 - 971 710940 | Fax: 971 720815