Cercar

Inici

L'SMAP amplia el contracte de la nova Bicipalma perquè sumi 130 bicicletes més i 13 noves estacions

4 de juliol de 2022

bicipalmaampliam

El Consell d'Administració aprova dotar el contracte de 366.870 euros més perquè la nova Bicipalma sumi 85 estacions i 930 bicicletes

La renovació de Bicipalma és un dels projectes que es presentà a la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) i que ha rebut finançament dels fons Next Generation de la Unió Europea

Palma, 4 de juliol de 2022.- El Consell d'Administració de la Societat Municipal d'Aparcaments (SMAP) ha aprovat avui una ampliació del contracte de la nova Bicipalma per un import de 366.870 euros, que permetrà incrementar en 13 les noves estacions del servei.

D'aquesta manera, la nova Bicipalma disposarà d'un total de 85 estacions, enfront de les 37 actuals. L'ampliació del contracte, a més, incrementa en 130 la flota de bicicletes de la nova Bicipalma, 100 de les quals serien mecàniques i 30 serien elèctriques. Així, en total la nova Bicipalma disposarà de 930 bicicletes.

La renovació de Bicipalma és un dels projectes que es presentà a la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) i que ha rebut finançament dels fons Next Generation de la Unió Europea inclosos dins el Pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern d'Espanya

Cal recordar que el passat mes de gener la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes SA adjudicà el nou sistema de Bicipalma a l'empresa NextBike per un import de 2.624.350 euros, als quals ara se'n sumaran 366.870.

Aquesta inversió, que rebrà finançament dels fons europeus Next Generation, permetrà que Bicipalma sumi fins a 85 estacions, de les quals 48 seran de nova ubicació.

Dalmau ha recordat que la nova Bicipalma permetrà oferir més alternatives a l'ús del vehicle privat i permetre que el servei arribi més enllà de la Via de Cintura i a barris com ara Son Rapinya, el Rafal Vell o el Rafal Nou, entre d'altres. "Veim oportú impulsar encara més la nova Bicipalma amb aquesta ampliació del contracte" ha explicat Dalmau.

Nous models

El nou model de bicicleta, que s'està emmagatzemant ja a Alemanya, fou adjudicat a l'empresa NextBike i és la bicicleta SmartBike 2.0 i la mateixa versió en sistema elèctric. Per tal de millorar el seu manteniment ambdós models són pràcticament similars.

Així, les bicicletes elèctriques tindran una autonomia d'entre 60 i 80 quilòmetres i funcionaran mitjançant un sistema de bateries intel·ligents que permet optimitzar-ne l'ús i ofereix suport en el moment de l'arrancada de la bicicleta.

Data darrera modificació: 4 de juliol de 2022

© Patronat Municipal de l'Habitatge - RIBA Avinguda de Gabriel Alomar 18. 07006 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971 723284 - 971 710940 | Fax: 971 720815